Lector Salutem III

Posted on aug 21, 2018

Hoe jammerlijk heb ik mijn eigen website Aëroscript verwaarloosd. Drie jaar na-een geen éne toevoeging! Om te knarsetanden; maar … stil gezeten heb ik niet. Het is dat ik tegenwoordig heel wat energie steek in FAS, Flanders Aviation Society. In het bestuur ben ik de man die de website vernieuwde en het info-magazine up-to-date bracht en ook voor een nieuw logo zorgde. En bij de viering van 100 jaar Vliegveld Wevelgem coördineerde en schreef ik het jubelboek en was ik één van de stuwende krachten die de feestelijkheden van het feestweekend realiseerde. Ook stak ik mijn brede schouders onder de allereerste luchtvaartbeurs alhier georganiseerd: Skywonder. Een bijzondere belevenis was het tot stand zien komen van de  documentaire die onder regie van Bert Bouljon over dit alles werd gemaakt. Nadien vroeg de uitgever van het jubelboek mij om te werken aan een koffietafelwerk over luchtvaart hetgeen doorkruist werd met de taak om het boek te realiseren van de vlucht rond de wereld in de Breitling DC-3 met foto’s van K. Tokunaga. Af en toe zie je weer artikels van mij in Piloot & Vliegtuig verschijnen en ook al eens weer op hangarflying.eu. Als ik er de tijd voor vind. Tenslotte vond ik de tijd om (mee) te vliegen in pareltjes van vliegtuigen: de Piper M600, de P-51 Mustang, de T-6 Harvard, de L-39 Albatros, de FK14 Le Mans, de Blackshape Prime (en dat of all places van op het vliegveld waar ik leerde vliegen) …  Als dat geen mooi lijstje is. De teller van het aantal gevlogen vliegtuigen staat nu op 122. Het reizen raakte bij dit alles op de achtergrond maar ik herinner mij MAKS 2017 te Moscou als een zeer bijzondere belevenis alsook de vlucht in de Beech 18S van John Wayne airport (LA/USA) naar Catalina Island. Maar ik herinner me evenzeer de vele fijne vliegtochten onder vrienden naar Frankrijk (Beaune, e.a.) en Engeland (Pent Farm, e.a.) Het is beloofd, ik ga de in te halen drie jaar op deze website her-construeren opdat iedere bezoeker in een zekere zin mee kan genieten van het rijke vliegersleven dat ik mag beleven. (gb 21/8/2018)

Met de Beech 18S op Catalina Island (17.11.2017)