Lector Salutem II

Posted on mei 1, 2017

---GB_SCAT7_9OKT16

Hallo Lezer,

Het gaat goed met me, zeer goed, dank U, en ik hoop voor jullie ook. Je hoort zoveel over (sterf)gevallen van jongere mensen, echt nare dingen. De kalender staat op 1 mei en het is een mistroostige dag; we snakken naar de zon. Maar de mooie dingen komen er aan voor mij: straks naar Geneve/EBACE, naar Reykjavik/IJsland, naar Moscow/MAKS, naar Los Angeles/USA en daarna nog één grote, allerlaatste verrassing.

Ik ben heel druk bezig geweest het voorbije anderhalf jaar maar nam ook de tijd om de novelle “De Rode Jurk” te herlezen. Ik ben intussen drie jaar ouder en de grote verrassing heeft hiermee te maken.

Het boek “100 Jaar vliegen in Kortrijk/Wevelgem” is bijzonder goed verkocht. We zijn compleet uit de kosten. Maar ook: … goed dat Stad Kortrijk geldschieter was voor dit project. Waarvoor herhaalde dank. Ik geef het graag toe: ik heb een goed gevoel bij dit boek. Nu nog het programma/souvenir-boekje vol pennen en redigeren …

Ook Skywonder is achter de rug. Volgend jaar opnieuw. Ik zou moeten aanblijven bij de stuurgroep. Alleen, … ik vrees dat Skywonder zichzelf niet meer overtreffen kan. Met deze allereerste editie lijkt mij meteen het maximaal bereikbare, eruit  te zijn gehaald. Zoiets als “Ten”, het debuut van Pearl Jam dat nooit meer overtroffen werd.

Ik heb het toch wel heel druk met het eeuwfeest van Vliegveld Wevelgem. Het wordt een gigantisch groot feest. En ik vlieg nog ’s mee in dat WE in de Mustang, ons aller Scat VII, dat is dan voor de derde keer.

Ik hou het er hier bij. Ik beloof dat ik weer regelmatig zal posten op deze website maar ook, het is en blijft druk aan het schrijversfront. Ik schrijf immers weer voor Hangar Flying en voor Piloot & Vliegtuig. Ik redigeer nu ook het magazine van Flanders Aviation Society. You see: Never a dull moment.