GOLDEN YEARS

Posted on dec 30, 2015

NJ 2016

 

Nog één vakje in de agenda van 2015 en we mogen een nieuwe kalender ophangen voor alweer één nieuw jaar. Blij dat ik deze van Pilatus opnieuw toegezonden kreeg, dit keer een wel hele mooie.

Voor mij was 2015 een GOLDEN YEAR. Ik hoop dat zo’n jaar als 2015 zich in de toekomst telkens weer mag herhalen maar dat is dan wishful thinking. Reizen zit er echter niet meer in maar toch was ik het afgelopen jaar geregeld met het vliegtuig te vinden in de buurlanden Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Engeland en bracht ik twee héérlijke weken door, kris-kras vliegend in IJsland. Daarbij hebben in 2015 een hele moot superieure vliegtuigen mijn pad gekruist. Ik som er vijf op en doe daarmee onrecht aan de andere waarin ik het voorbije jaar vloog: P-51 (jammer dat Mustang-Ace uit WO2, Alden Rigby, dit niet meer kon meemaken), Questair Kodiak (groots, werkelijk groots), Piper Tri Pacer (een jongetje van vijf maakt 55 jaar later een droom waar), Panthera (tof om eens op de Nationale Televisie te verschijnen …), Black Wing (de overtreffende trap van vliegen).

2015 was het jaar dat mijn oudste kleindochter al na vier maanden in het eerste leerjaar, trots begint te lezen en te schrijven. Het was ook het jaar waarin ik zestig jaar werd en met pensioen werd gestuurd. Nog veel meer tijd dus voor vliegtrips en pennevruchten. 2015 was ook het jaar dat mijn lieve eega een nog zorgzamere dame werd en ik mij ferm omringd wist/weet door vele vrienden en gezinsleden.

De luchtvaart dreigt mij alvast volgend jaar helemaal op te slikken. Er is het schrijven aan het jubileeboek voor 100 Jaar Vliegveld Wevelgem (1917-2017) en er is werk aan de winkel met de allereerste super-gigantisch-belangrijke Luchtvaartbeurs in Vlaanderen in maart 2017, een organisatie van Xpo Kortrijk: “Skywonder” geheten.

Terwijl de meeuwen schreeuwen in de lucht, een heli overdendert en daarbij de gasleiding controleert en nieuwjaarswensen gestaag in de drukke mailbox glippen, spelen buiten onze twee mooiste aanwinsten van 2015, de whippets Rifi en Radja. Ze hebben hier voorwaar een mooi hondenleven en hun hondenfratsen houden het hart jong. Een mooi leven in 2016 is ook wat ik U allen wens, en aan mezelf en mijn geliefden, hetzelfde, en meer nog van dat als in 2015, mag evenzeer.