‘HET MIDDEN’ IS VAN ONS

Posted on nov 11, 2015

 

copyrights gelden

copyrights gelden

Ik ken Jan Vanhulle uit Kortrijk nu al tien jaar. Dat was vanaf het moment dat ik bij hem een fototoestel kocht en op het scherm van de computers in de winkel vliegtuigfoto’s zag staan. Van hem. Vliegtuigen in vlucht. We vonden elkaar steeds in de jaren daarna want Jan was altijd bereid de foto’s te nemen die ik nodig had bij mijn reportages. Je kan zeggen dat Jan mijn vaste fotograaf is geworden. Intussen werken we voor air-to-airshoots samen met Hugo Verledens, gecertificeerd beroepspiloot voor luchtarbeid en samen hebben we een superteam. Hugo vliegt op gedecideerde wijze de fotokist, Jan fotografeert hieruit op z’n best en ikzelf ben de safety pilot die meevliegt in het vliegtuig van onderwerp. Air2Air heeft zo vaak prachtbeelden gemaakt, bijvoorbeeld van de PC-21 in vlucht over Barco in Kortrijk. Dit jaar vloog het air2air-team voor een VRT-reportage over het bezoek van de Pipistrel Panthera aan Kortrijk en namen we ook de fabuleuze Questair Kodiak 100 in de lens en de grensverleggende BlackWing VLA uit Zweden. Daarnaast vlogen we natuurlijk nog meer air2air, te zien en te lezen in diverse digitale en gedrukte media. Voor een fotograaf is het evenwel top of the bill om zijn foto te zien op de cover en/of centerfold van een magazine. Jan haalde dit jaar al drie keer de middenpagina’s. In Plane Owner met een foto van de Extra 300 met Bob V. aan de stick, in het FAS-magazine een nachtopname van de Belgische F-16 als kleurenposter en dan nu in het Noorse blad Flynitt, de BlackWing uit Zweden door Jan gefotografeerd boven de bossen van Ursel met aan de stick de Noorse F-35 testvlieger Eskil A. Jan heeft een hele mooie kijk op de foto’s die hij zal maken en bovenal weet hij exact hoe ik naar foto’s kijk en doet dan daarmee zijn ding. Iedereen content, niet in het minst de uitgevers en webmasters van digitale en printed luchtvaartmedia.