De mooiste foto (5)

Posted on mei 9, 2015

VIJF lores

 

 

De mooiste foto (5)

Ik was al van vele foto’s onder de indruk die de wonderschone lijnen van de Dassault jachtvliegtuigen tevoorschijn toveren. Ik tooi er graag mijn artikels mee. Heden schieten vele fotografen plaatjes van vooral lekker opgetuigde Franse straaljagers en dit niet in de zin van meegenomen oorlogstuig maar van de indrukwekkende kleurenschema’s die ze nu geregeld krijgen opgeschilderd.

Dit is nu ’s niet zo’n foto waarbij het verfschema primeert. Het gaat op deze foto simpelweg over de achtergrond waar de stoere bonk bij staat opgesteld. Het licht van zee, zon en wolken reflecteert heerlijk op het snoeiharde vel van de fighter en de lichtpartijen volgen elkaar op in een bovenaardse sfeer. Bovendien is de opname glashelder en haarscherp.

Zo’n fighter vliegen vereist allicht extreme kunde, zo’n foto maken (sic) evenzeer.