De mooiste foto (4)

Posted on apr 30, 2015

Het is hier al eerder gezegd: de bedrijfskalender van vliegtuigfabrikant Pilatus is een juweeltje waar iedereen aan het eind van elk jaar (on)geduldig op wacht, want … deze is zo mogelijk nog mooier dan die andere befaamde kalender, deze van Pirelli. De kalender van Pilatus toont elke maand een andere foto van de diverse vliegtuigen die het zeer succesvolle bedrijf bouwt. Van de alom bekende PC-6 (staartvliegtuig met turbinemotor), over de PC-21 (het allergeavanceerd militair lesvliegtuig), tot de als zoete broodjes verkopende PC-12. Ik zal met spijt afscheid nemen van de foto van de maand april. Een duo PC-21, QA350 en QA 352 van Qatar Emiri Air Force vliegen, vooraleer in dienst te komen, een testvlucht in de omgeving van Mt. Pilatus in het kanton Nidwalden.

(c) Pilatus Aircraft

(c) Pilatus Aircraft