AERO op WOENSDAG

Posted on apr 15, 2015

 

AERO 15_WOE

 

 

 

Het is een bijzonder lekker weertje hier in het zuiden van Duitsland. We wilden welhaast met de voeten in het Bodenmeer, van het zicht genieten op de wit besneeuwde bergen in Oostenrijk en Zwitserland aan de andere kant van het derde grootste meer van Europa.

Dat laatste, natuurlijk terzijde, want het zicht is hier helemaal gefocust op de beurs die hier in Friedrichshafen elk jaar rendez-vous geeft met de gegadigden inzake  de algemene vliegerij … (wij dus)

En we houden een belofte. Welke kist is vandaag de belle van het bal ?

We houden het vandaag, woensdag 15/4 op de nieuwste van Stemme, de S-12. Deze wordt hier op de AERO gepromoot onder de slogan “Above it All”.

Deze Stemme (het bedrijf is in handen van een Belgische eigenaar) toont een fenomenale glij ratio van 1:53 en staat hier opgesteld met een vleugelspan van 25 meter. De getoonde kist vermag een MTOM van 900 kg.  Het bedrijf afficheert voor deze S12 een range van 1.795 km aan 13 ltr/u. aan een kruissnelheid van 260 km/u.

De S12 heet voluit Stemme Twin Voyager S12 en is helemaal het pakkie-an van de geavanceerde all-round vlieger die over heel veel centen beschikt.