AERO op DONDERDAG

Posted on apr 16, 2015

 

AERO donderdag_LORES

 

 

Je kan het zo gek niet bedenken of het is hier op de AERO te koop. Ook vliegtuigen, vooral vliegtuigen. Jawel, voor ieders beurs; enkele heel-heel duur (Gulfstream 280) tot toch nog matig duur (eender welke VLA).

Er zijn ook andere dingen te koop: poetsmiddelen voor vliegtuigen, olie voor acro met smoke-on, parachutes al dan niet pyrotechnisch. Of scharen, of sieraden, of aviation-art of jump-start batterijen, of …

Maar nu, de belle van het bal, vandaag, donderdag 16 april.

Sinds ik er voor het eerst over schreef in P&VL van 08/2007 p. 65, is de Blackshape een heus vliegtuig geworden. De demokist stond ooit mooi te pronken op Saint-Hubert, mei 2012 en is nu stilaan op meerdere velden te zien. De keuze van vandaag valt dus op deze Blackshape, ook omdat de beide zitjes op de langsas van het vliegtuig zitten, à la Piper Cub, for old times sake. En, o ja, de avionica is voorzien van touchscreen, erg handig.