FICTIE

Posted on nov 14, 2014

GuidoBouckaert

foto: Tom Brinckman (c) 

INTERVIEW. Het was een aangenaam en goed gesprek, dinsdag 11 November 2014, tussen Frans Van Humbeek (Hangar Flying) en Guido Bouckaert (Aeroscript). Het talrijk opgekomen publiek (alle zitjes bezet) was naderhand bijzonder opgetogen om wat zij mochten vernemen over het schrijverschap van Guido B. en zij kochten achteraf dan ook dolgraag en gul het meest recente werk van de auteur, waarvoor dank.

Guido B. is gepokt en gemazzeld in de vliegerij en schrijft daarover op een wijze die de luchtvaartwereld raakt, maar het blijkt nu ook dat de man er bijzonder goed in slaagt om fictie te schrijven. Een lezer zei blij te zijn dat de schrijver zich eindelijk eens aan fictie had gewaagd.

Met zachte stem leidde Frans Van Humbeek zijn gesprekspartner doorheen een reeks vragen die steeds gevat en oprecht werden beantwoord en dat in een stijl,  geheel eigen aan de schrijver. Zo wil de auteur zijn werk niet gepubliceerd hebben bij een geijkte uitgever, maar misschien zou hij twijfelen in het geval dat … Zo ook antwoordt Guido negatief op de vraag of er al een nieuw boek in de steigers staat maar geeft hij toch aan, al een eerste zin te hebben opgetekend … Een schrijver is een bijzonder complex mens.

De beide heren Frans en Guido kennen elkaar nu al een tijdje zodat het gesprek overkwam als een gemoedelijke babbel tussen twee ‘oude’ vrienden. Indringende vragen werden luchtig gepareerd, om het antwoord op luchtige vragen kon worden gegniffeld en technische luchtvaarttermen werden helemaal niet geschuwd.

Wat de auteur wist te vertellen over Kiki, de hoofdpersonage uit het tweede deel van zijn novelle 3-in-1, namelijk “Vlinders in de buik”, ontlokte aan het publiek een uitbundige lach, en dat gebeurde meermaals, want Guido kan lekker vertellen als hij de vorm te pakken heeft.

Natuurlijk was Het Gesprek aanleiding voor de verkoop van dit recent werk. De 3-in-1-cassette bevat drie verhalen die op elkaar inspelen en die elk in een uurtje aangenaam uit te lezen zijn. Elk deel laat zich lezen als een sneltrein maar zoekt ook hogere sferen op.

Wie mee wil genieten van het benevolente schrijversschap van Guido Bouckaert,  kan de cassette met de drie delen, mooi vorm gegeven en uitgebracht, bestellen door 23,9 € (3,9€ portkosten inbegrepen) over te maken op rekening BE84 0004 2618 5159 t.a.v. G. Bouckaert/Lichtervelde. Wie weet, krijgt U er nog een kadootje (*) bovenop. De Sint en de Kerstman zijn immers op komst …

                                                                                                                                                                                                (*) de ferm gesmaakte Atalanta Agenda 2015