DRIE-IN-EEN

Posted on nov 4, 2014

soorten bier

 

Maandag laatst, 3 november, zaten Frans Van Humbeek en Guido Bouckaert in een uiterst gezellig café – In de vrede, te Westvleteren –  twee uur te brainstormen over de aanpak van het literaire interview dat doorgaat in het clublokaal van de RZAC op het Vliegveld van Wevelgem op dinsdag 11 november om 17 uur.

“Weest gerust”, zei Frans, “we maken er een informele babbel van, die voor iedereen te begrijpen is en dus niet doorspekt zal zijn met het vakjargon van de vlieger”.

“Of we veel gaan verklappen van de inhoud van de drie delen van het boek?”, wilde Guido ook weten, “Weet ik niet”, zei Frans”, maar iedereen zal beslist het gesprek makkelijk kunnen volgen en het moet uiteindelijk zo zijn dat de aanwezigen achteraf dolgraag je cassette kopen met je boek in drie delen”.

“Ik zal je heus niet het hemd van het lijf vragen, maar we gaan niets uit de weg”, zei Frans nog, “we zien zo wel waar het uit komt”.

Meteen wist Guido dat hij de vragen die Frans hem zal stellen, niet vooraf te zien krijgt.

Het schrikt hem niet af. Wie Guido al meemaakte als hij het heeft over luchtvaart, weet dat de man, eenmaal op dreef, niet te houden is.

“Nou, nou. Dat wordt een hele belevenis”, zei Frans nog.

Guido kon alleen maar instemmend knikken en nog ’s likkebaardend van zijn patersbier nippen, of was het koffie?

Afspraak RZAC, Vliegveld Wevelgem, 11 november 2014, 17 uur. Allen daarheen,