DE KONING AANWEZIG

Posted on nov 20, 2014

DE KONING AANWEZIG. Deze  week organiseerde het Belgisch Leger een grootscheepse oefening onder de naam Storm Tide in het gehele land, van Maastricht over Luik tot Oostende en Kortrijk. Op het vliegveld van Kortrijk voerden donderdag 20 november 2014, drie C-130’s een landing uit in de ochtendmist (!) waarbij de aangevoerde para’s en lichte pantsers het vliegveld hebben bezet; een ge-oliede oefening onder het goedkeurend oog van de  Koning. De Vorst  begaf zich daarna naar Harelbeke waar commando’s vlekkeloos enkele gegijzelde landgenoten uit de kantine van het Forrestierstadion hebben ontzet; deze burgers werden daarna door een NH-90 van de basis van Bevekom geëvacueerd door de lucht.  Tijdens zijn bezoek werd Koning Filip gebriefd over de gang van zaken en had de Vorst oog voor de militairen en hun uitrusting.   / foto’s GB ©

Nogal wat volk langsheen de startbaan van Kortrijk-Wevelgem :WS_1 

Een aandachtige bezoeker, Zijne Majesteit de Koning : WS_2

 

De NH-90 operationeel :WS_3

 

De commando’s paraat :WS_5

 

In bekend gezelschap :WS_6